Д-Р ПЕТРА СЕМЕРДЖИЕВА

Д-Р ПЕТРА МАКЕДОНОВА

гинекология и асистирана репродукция

Д-р Петра Македонова е специалист по акушерство, гинекология и асистирана репродукция. Завършва Медицински университет – София, като през 2010 г. придобива специалност по акушерство и гинекология и репродуктивна медицина. Специализирала е по проблемите на стерилитета и методите за асистирана репродукция в Израел, Италия, Австрияи Германия.

Д-р Македонова е обучавана в трансвагинална лапароскопия и операции в репродуктивната медицина в Льовен, Белгия, като през 2012 г. въвежда за пръв път в България трансвагиналната лапароскопия като минимално инвазивен метод за диагностика и лечение на различни гинекологични заболявания. През 2013 г. организира първия за България международен семинар по трансвагинална лапароскопия с участието на някои от най-изявените специалисти в тази област.

Д-р Петра Македонова е преминала специално обучение по раждане във вода в Дания, като води първото такова раждане в България

Има специализация по репродуктивна ендокринология и инфертилитет в Acacio Fertility Center в Ориндж Каунти, Калифорния, САЩ. Тя е акушер-гинеколог със солиден опит в сферата на оперативната гинекология и репродуктивната хирургия.

Член е на Българския Лекарски Съюз и на Европейската асоциация по асистирана репродукция и човешка ембриология (ESHRE).

Adella Fertility