Китка

Кариал тунел синдром

Едно от най-известните болезнени състояние е кариал тунел синдром. Това всъщност представлява ключов нерв в китката, а причината най-често е продължителната работа на компютър, когато съответно се натоварва ежедневно тази част на ръката. Предразположени към това заболяване са не само хората, които работят на бюро продължително време, а също така възрастните и диабетиците. Симптомите в началото на този синдром започват с вкочаняване, боцкане и парене в областта на дланта, а също така и на пръстите. Често дори се получава пациентите, които страдат от кариал тунел синдром да усещат пръстите си безчувствени, което също е симптом за това състояние. Следващите симптоми, които са налични в по-напреднало състояние това е трудност при свиване на ръката в юмрук, както и това че пациентите се затрудняват да правят различни по-фини движения с пръстите. Ако този синдром не се лекува при откриването му, тогава е възможно дори да не можете да различавате най-обикновени усещания за топло и съответно студено.

Дюпюитренова контрактура

Друго често срещано заболяване в областта на ръката е дюпюитренова контрактура. Известно е, че то много често води до инвалидизация, както и че се наблюдава по-често при силния пол на възраст над четиридесет години. За съжаление обаче все още не са напълно ясни, какви са причините за това заболяване. Предполагаемите причини за дюпюитренова контрактура това са най-различните микротравми на ръцете. Възможно е това да се дължи на професии, където се използват съответно ръцете много активно, като например пианистите или пък цигуларите. Смята се, че хората с нарушен метаболизъм и лоша наследственост са предразположени към този вид заболявания.

Ганглион

Ганглионът може да се получи вследствие на травми, като разбира се рисковите фактори не са само това. Всъщност това е кистично образувание, което е изпълнено с желеподобна материя. Най-често ганглион се образува в областта около китката.

За нас личното отношение е от изключителна важност и ще обсъдим вашаият случай индивидуално. Не се колебайте да ни задавате вашите въпроси.

Adella Fertility