Повече от успешно премина третият интензивен курс от програмата на Adella Training Center – Основи на лапароскопската хирургия. Обучението се проведе в рамките на два дни, като в него участие взеха студенти по медицина от 4,5 и 6 курс от МУ София, МУ Пловдив и МУ Плевен.

Повече от 25 студенти от цялата страна кандидатстваха за интензивния курс, като от тях бяха поканени девет участника. В рамките на два дни участниците имаха възможността да получат ценни знания за основите на лапароскопската хирургия от водещия специалист в тази област – д-р Иван Димитров. Обучението се състоеше от теоретична и практическа част,  като практическите упражнения се проведоха на тренажори, изготвени специално за тази цел. След лекционната част младите ни колеги успяха да усвоят основните техники на координация на движенията на двете ръце и работа в екип. Имаха и практика в операционна зала за запознаване с инструментите в реална среда и ориентация на ендоскопска оптика. Включиха се и в „изпитна“ сесия, където се сблъскаха с предизвикателството да покажат наученото на теория в няколко практически упражнения.

Курсът имаше за цел да се доближи максимално до реална среда, като участниците успяха да проследят прогреса си и да получат обстойна обратна връзка за представянето си от обучаващия екип.

Цялата организация мина повече от отлично, благодарение и на останалите партньори – фирма РСР медицински изделия предоставиха конците за упражнения и шиене, фирма EL DORA, която е оторизиран представител на Карл Щорц за България запозна участниците с инструментариума и ендоскопската оптика в операционна, SOFMEDICA, която е официалния вносител на роботизирана система Da Vinci за България, имаха лекция за принципите на роботизираната хирургия. В цялостната организация на събитието участваше Асоциация на студентите медици за гр. София /АСМБ/.

Всички участници получиха подаръци и сертификати за успешно завършен курс.

Позитивната обратна връзка в третия ни курс, ни дава увереността, че това е едно добро начало, с което поставихме основите на тази устойчива и полезна инициатива за всеки млад бъдещ специалист в сферата на хирургията в България. Съвсем скоро очаквайте повече информация за предстоящите курсове на Adella Training Center.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ

    

Adella Fertility