jena s bolki v stomaha

ЕндоМарт – световният месец на ендометриозата

За втора поредна година Adella Fertility Clinic ще подкрепи кампанията на фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ за осигуряване нанавременна диагностика и качествени медицински грижи на жени, които страдат от ендометриоза или аденомиоза.

Месец март е посветен на осведомеността относно ендометриозата в цял свят, като целта на кампанията е да се повдигне завесата зад това често срещано, но същевременно малко познато заболяване. В рамките на ЕндоМарт в България ще се проведат различни инициативи и събития, които целят да дадат повече гласност на проблема и неговата навременна диагностика.

В световния месец на ендометриозата се включва и екипът на Adella Fertility Clinic в лицето на нашите доказани репродуктивни специалисти д-р Петра Семерджиева (може да я срещнете и с името д-р Петра Македонова) и д-р Александър Калчев. Те ще извършват безплатни прегледи на жени, които имат поставена диагноза или съмнение за ендометриоза или аденомиоза.

Дати на прегледи:

Д-р Семерджиева (Македонова) – 18 март 2020 г.

Д-р Калчев – 23 и 30 март 2020 г.

Час за преглед може да запишете на телефон 0700 10 992

Според статистиката в световен мащаб 1 от 10 жени в репродуктивна възраст страда от ендометриоза, като в много от случаите, заболяването протича тихо и безсимптомно.

Малко известен факт е, че ендометриозата не просто влошава качеството на живот, но при ненавременно диагностициране и лечение може да доведе до сериозни репродуктивни проблеми. Според специалистите между 30% и 50% от жените, които срещат трудности при забременяване, са с ендометриоза. В тези случаи, от ключово значение е консултацията с квалифициран репродуктивен специалист или оперативен гинеколог с опит в третирането на ендометриоза, които да осъществят навременна диагностика и адекватно лечение.

Повече за кампанията на фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ можете да откриете ТУК.

Гледайте видеото и научете повече за симптомите, диагностиката и някои от най-важните факти за ендометриозата.

Консултирайте се с нашите специалисти

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Fertility

petra semerdjieva