Всяка година в световен мащаб повече от 240 000 жени са диагностицирани с рак на яйчниците. В България статистиката сочи, че годишно около 800 жени са с такава диагноза. За съжаление се оказва, че 70% от дамите дори не са чували за това заболяване преди да се сблъскат с него. Именно затова на 8 май се отбелязва Световният ден за борба с рака на яйчниците. Целта му е да повиши обществената чувствителност към заболяването и да насърчи дамите да извършват редовни гинекологични прегледи.

Това е и причината през месец май 2021 г. клиника Адела Фертилити да обяви началото на своята инициатива за безплатни гинекологични прегледи и ехография на яйчници и матка.

Прегледите се извършват от д-р Иван Димитров, акушер-гинеколог с дългогодишен опит в оперативната гинекология, като работата му е с насоченост гинекологична онкопрофилактика, онкогинекология, ендоскопска и тазова хирургия. Той работи с най-висок клас ехографски апарат с възможност за 3D визуализация на органите на малкия таз.

Редовните профилактични прегледи остават най-добрият метод за превенция на това заболяване. Няма ранни симптоми, които биха могли да насочат пациента за развитието на карцином на яйчника. Затова е важно жените да обръщат внимание на своето здраве и да не чакат до появата на оплаквания, за да посетят гинеколог.

Инициативата се подкрепя и от нашите партньори от списание „9 месеца“, които призовават всички дами да се запишат за преглед.

Как да запишете час?

Обадете се на тел. 0700 10 992, като кажете, че звъните във връзка с инициативата за безплатни профилактични прегледи при д-р Иван Димитров.

Кога: Прегледите ще се извършват на 31 май 2021 г.

Къде: Клиника Адела Фертилити, София, ул. Тинтява 15 Г

Местата са ограничени, затова побързайте.

Adella Fertility