Кампания за безплатно изследвание на Антимюлеров хормон

Обединени около желанието да помогнем на повече двойки да сбъднат мечтата си за дете, през новата 2021 г. стартираме кампанията за безплатни консултации с д-р Петра Македонова и безплатно изследване на Антимюлеров хормон в инвитро клиника Адела. Инициативата се осъществява съвместно с фондация „Мечта за Дете“,  информационен портал „Мама Зона“ и програма „Супер Бебе“ и цели да подпомогне повече жени в борбата им за успешно забременяване.

В кампанията могат да се включат всички жени, които имат репродуктивни проблеми и досега не са успели да сбъднат мечтата си по естествен път. За да се включите е необходимо да изпратите:

  • Имейл на  mechtazadete@abv.bg, в който да ни разкажете историята си по пътя към сбъдване на мечтата си за дете, като не забравяте да посочите имена и телефонен номер за връзка
  • Да приложите изследвания, ако сте правили такива към момента.

На 8 март ще изтеглим 30 участници, които ще имат възможността да направят безплатна консултация с д-р Петра Македонова и да спечелят безплатно изследване на Антимюлеров хормон в клиника Адела Фертилити.

  • Назначаването на безплатното изследване на Антимюлеров хормон се извършва след консултация с д-р Петра Македонова!

Антимюлеровият хормон (АМХ) е утвърден и широко използван в практиката маркер, отразяващ овариалния резерв. Той е с особена важност, когато говорим за репродуктивното здраве на жената.

 Анти-мюлеровият хормон (АМХ) е гликопротеинов хормон, който се среща естествено в човешкото тяло. Нивата му могат да се измерят лесно посредством вземане на венозна кръв и може да се направи по всяко време на менструалния цикъл. Измерването на АМХ е показател, който се използва често в репродуктивната медицина и индикира фертилния потенциал на жената. Той е ранен показател за намаляване на яйчниковия резерв. АМХ се секретира от антралните фоликули в яйчниците и секрецията му започва още преди раждането на момичето.

Изследването на АМХ май-често се назначава от репродуктивен специалист в някои от следните случаи:

  • За оценка на яйчниковия резерв
  • При съмнение за синдром на поликистозни айчници
  • Преди инвитро процедура
  • При неустановен инфертелитет
  • За установяване на предстояща менопауза

Лекарите използват тeстa за АМХ за да определят дали сте добър кандидат за инвитро процедура. Това може да им помогне да определят дали трябва да продължат с инвитро или не. Може също да се използва, за да се определи дали може да забременеете по естествен начин.

Adella Fertility