Как отминаха тези дни от календара? Неусетно, защото се посветихме на двойките, които ни гласуваха доверие. Вече 3 години помагаме на пациенти с репродуктивни проблеми, като изградихме не просто „място“, а „дом, в който се създава нов живот“. Тук вярваме, че всеки трябва да получи комплексни и обстойни грижи, индивидуален подход, лично отношение, прямота, прозрачност и удовлетворяваща комуникация.

Вдъхновението да ни има

След дълги години на съвместна работа на екипа и безброй положителни резултати и сбъднати мечти, решихме да приложим всички умения и знания на подходящото място, съобразено с нашите изисквания. Място, което да обедини философията ни и да даде свобода на действията ни. Знаехме, че е важно не само да помагаме на пациентите с репродуктивни проблеми, но и да предложим ново поколение здравна грижа, насочена към жените. И така – появи се МЦ Адела Фертилити, със селектиран екип от професионалисти, модерна апаратура в областта на асистираната репродукция и оперативната гинекология, комфортна и уютна обстановка.

С усмивка и внимание се превърнахме в приятели на пациентите, като се стараехме да се чувстват спокойни и уверени в крайния резултат.

Поглед назад и сладка равносметка

Рожденият ден е моментът, в който си припомняме за всичко преживяно. Време за равносметка и изводи. Е, за щастие, връщайки се назад, сме по-уверени от всякога колко прекрасни чудеса се родиха пред очите ни – мечтани, жадувани, ценни. Малки точици на безмерно щастие, сгушени в нечия утроба, придружени от сълзи на облекчение. Да, помогнахме на още повече семейства да повярват в успешния финал, не се отказваме, дори когато изглеждаше, че такъв няма. Трудно е да облечем в думи емоциите и да обясним върховната наслада от това, че прегърнахме бебетата, плод на нашия труд.

Какво успяхме да сътворим накратко?

  • Заедно с партньорите ни от „9 месеца“ реализирахме три инвитро кампании „Ние даряваме Живот“, на хоризонта имаме и три родени бебчета. Това е нашата награда!
  • Не спряхме дотук, устремено продължихме да търсим начин да сме полезни на двойките с репродуктивни проблеми. Именно поради тази цел ни гостуваха признати лекари от Турция и Кипър, с които организирахме съвместни прегледи на пациенти в България.
  • Включихме се в кампанията на фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“, осигуряваща безплатни профилактични прегледи.
  • Започнахме кампания за безплатни профилактични прегледи за рак на яйчниците и матката – защото вярваме, че превенцията е важна, а за да се случи, жените се нуждаят от информация и среща с опитен специалист.
  • Отидохме при някои от онези мечтатели за дете, които са далеч от София, но близо до нашите сърца. Организирахме прегледи в страната – Варна и Видин, където лично д-р Петра Македонова прегледа пациенти с репродуктивни проблеми от региона.

Нашата мисия

Да се грижиш за здравето на хората не може да бъде само „професия“, това призвание има хиляди лица – на емпатия, смирение, вяра, съпричастност и цял арсенал от умения и технологични възможности. Както вече споменахме, в клиника „Адела Фертилити“ практикуват висококвалифицирани специалисти в сферата на гинекологията и асистираната репродукция, лекари с големи сърца и професионални умения.

Горди сме, че от създаването на клиниката, работим в тясно сътрудничество с Фонда по асистирана репродукция и всяка година успяваме да покрием строгите им изисквания за лечебно заведение със сключен договор към тях. Това значи, че  при не по-малко от 25 на сто от одобрените от центъра цикли има клинична бременност със сърдечна дейност и при не по-малко от 15 на сто от одобрените от центъра цикли има родени деца.

Резултатите от извършените инвитро процедури се представят всяка година и на база тях клиниката получава одобрение за работа с ЦАР.

Предизвикателства никога не липсват

За нас всяка история, всеки случай, е предизвикателство, защото двойките ни поверяват своя най-мил копнеж. Подхождаме с отговорност и усилено работим, за да повишаваме квалификациите на екипа – само така успяваме да реагираме адекватно във всякакви неочаквани обстоятелства. Колаборираме с колеги от цял свят и надграждаме постигнатите резултати. През последната година Covid19 се превърна в едно от най-сериозните предизвикателства, не само за екипа ни, но и за цялото здравеопазване. Трудно е да предвидим какво ще се случи, но ние сме уверени, че ще се справим с бъдещите приключения. В този контекст усилено залагаме на психоемоционалната подкрепа на пациентите и приспособяваме терапевтичния и лечебен план спрямо конкретната ситуация.

Винаги нещо ново

Тази година годишната конференция на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология (ESHRE) ще се проведе виртуално и ние отново ще участваме, за да бъдем запознати с всички иновации в сферата на репродуктивната медицина, хирургията и ембриологията.

За нас е удоволствие, че към екипа на клиниката се присъедини един изключителен специалист – д-р Иван Димитров, спасил живота и помогнал на безброй жени. Д-р Димитров има солиден опит в оперативната гинекология, като работата му е с насоченост гинекологична онкопрофилактика, онкогинекология, ендоскопска и тазова хирургия. Той стана част от семейството на клиника Адела Фертилити с увереност, че със своя опит и професионализъм ще успее все повече да информира и развива превантивната медицина у нас.

Пожелаваме си…

… още здрави бебета. Имаме сериозни планове за бъдещето, ориентирани сме към младите колеги и искаме да предадем опита и нашето виждане за съвременната грижа към пациента и на тях. Само така добрите практики ще се умножават, за да помагат на повече хора.

През следващите месеци клиника Адела Фертилити и д-р Иван Димитров планират да проведат още няколко безплатни инициативи, свързани с онкопрофилактиката и ранната диагностика. Те ще бъдат част от обявяването на новия Център по превенция на женското здраве, който ще бъде с насоченост към патология на маточна шийка, патология на маточна кухина, ендометриоза и миомна болест.

Благодарим на пациентите, които ни се довериха, както и на онези, които тепърва смятат да го направят. Продължаваме заедно – само напред, само с любов към всички вас!

 

Adella Fertility