Повече от успешно премина първият интензивен курс по лапароскопски шев, организиран от Adella Training Center. В рамките на два дни избраните участници имаха възможността да получат ценни насоки за новостите в тази област от обучаващия екип – доц. д-р Константин Гроздев, д-р Петра Македонова и д-р Иван Димитров.

Повече от 40 млади специалисти и студенти от цялата страна кандидатстваха за обучението, като от тях бяха поканени девет участника, практикуващи в някои от най-големите болници в България. Обучението се състоеше от теоретична и практическа част,  като практическите упражнения се проведоха на тренажори, любезно предоставени от фирма Ел Дора, оторизиран представител на Карл Щорц за България.

След лекционната част младите ни колеги успяха да усвоят основните техники на лапароскопския шев и се включиха в „изпитна“ сесия, където се сблъскаха с предизвикателството да покажат наученото на теория в няколко практически упражнения. Курсът имаше за цел да се доближи максимално до реална среда, като участниците успяха да проследят прогреса си и да получат обстойна обратна връзка за представянето си от обучаващия екип.

Цялата организация мина повече от отлично, благодарение и на останалите партньори – фирма Medtronicпредоставиха конците за шиене, а MLD Trainingни помогнаха с кетъринга. Всички участници получиха подаръци и сертификати за успешно завършен курс.

Позитивната обратна връзка в първия ни курс, ни дава увереността, че това е едно добро начало, с което поставихме основите на тази устойчива и полезна инициатива за всеки млад специалист в сферата на гинекологията и коремната хирургия в България. Съвсем скоро очаквайте повече информация за предстоящите курсове на Adella Training Center.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ

    

Adella Fertility