Повече от 40 кандидати се регистрираха за първия интензивен обучителен курс по лапароскопски шев, организиран от Adella Training Center. Крайният срок за кандидатстване приключи на 15 септември, като онлайн заявления бяха получени от цялата страна.

„Радваме се, че имаше такъв засилен интерес от много млади и амбициозни колеги. Това е първото обучение, организирано под шапката на Adella Training Center, като идеята ни е да дадем възможност на все повече млади лекари и студенти да се обучават на последно поколение апаратура, под формата на практически занимания, максимално близки до реална среда, и под ръководството на изявени и опитни специалисти в областта на гинекологията и ендоскопската хирургия“ – заяви д-р Иван Димитров, един от инструкторите в практическия курс по ендоскопски шев.

Всички регистрации бяха прегледани лично от д-р Иван Димитров и доц. д-р Константин Гроздев, които избраха девет кандидати, с които представител на Адела Клиник ще се свърже по имейл.

Обучението ще се проведе на 9 и 10 октомври в Адела Клиник, като за участниците са предвидени няколко практически упражнения с цел усвояване основните техники на лапароскопския шев. Повече информация за предстоящото обучение може да намерите тук.

Интерес към представянето на новостите при лапароскопския шев в гинекологичната и коремната хирургия имаше и от много студенти от водещите университети в България. За тях Adella Training Center ще предвиди специално практическо обучение, в което лекторите ще покажат основите на лапароскопската хирургия. Датите за този предстоящ курс ще бъдат обявени скоро на сайта и Фейсбук страницата на клиника Адела.

Adella Fertility