ДЕСИМИРА ПЕТРОВА

старша акушерка

Десимира Петрова завършва средното си образование в 201 СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ гр.София, филиал на The college of North West London, специалност бизнес и финанси. През 2005 г. се дипломира като  първенец на випуск акушерка в Медицински Университет  –София, Медицински колеж „ Йорданка Филаретова“, а през 2009 придобива степен бакалавър в Медицински университет – София, Факултет „Обществено здраве“, специалност „Управление здравни грижи“ .

Започва за кратко работа като операционна акушерка в УМБАЛ „Св.Анна“, в продължение на четири години работи в родилна зала на ПСАГБАЛ“Св.София“, а от края на 2009 г. е старша акушерка на Отделение Патологична Бременност в същата болница.

От май 2012 г. и до днес е част от екипа на Д-р Петра Македонова за асистирана репродукция, работил в клиника „Д-р Малинов“- София, а сега в МЦ „Адела Фертилити“- София. Член е на ЕSHRE (Европейската асоциация на специалистите по репродуктивна медицина).

Специализирала е в ин витро клиниката към  Lis Maternity Hospital–Тel Aviv, Израел, ин витро отделение на болница L.I.F.E.Leuven, Белгия. Има завършени основен курс за ин витро специалисти ултразвук в репродуктивната медицина към ESHRE., а също и курс за операционни акушерки. Участвала е в наши и международни конференции свързани с акушерската и ин витро практика. От 2015г. е единствената в България сертифицирана акушерка от ESHRE.

Adella Fertility