ЛИПОСУКЦИЯ

Подобрява контурите на лицето и тялото, като премахва нежеланите локализирани мастни натрупвания. Липосукцията не е метод за отслабване!

Процедура

Липосукцията (липоскулптура или липопластика) е хирургично премахване на  нежеланите мазнини от определени участъци с помощта на специална канюла. При традиционните техники за липосукция, след като като бъдат избрани зоните, от които да бъдат премахнати мастните натрупвания, те се инфузират с физиологичен разтвор, съдържащ местен анестетик и адреналин за намаляване на загубата на кръв. Предимствата на тези техники са изключително високото ниво на безопасност от евентуални усложнения, по-лесното отстраняване на мазнините, както и намаляването на следоперативния дискомфорт. Те също така редуцират постоперативните натъртвания и отоци.

Най-често срещаните места за липосукция са брадичката, бузите, шията и горната част на ръцете, областта над гърдите, корема, бричовете, бедрата, коленете, подбедрицата и глезените.

Един-два часа, а понякога и повече, в зависимост от броя и спецификата на зоните.

Може да се използва пълна упойка, интравенозна седация или локална анестезия.

Това най-често е амбулаторна процедура и не се налага болничен престой.

Временни натъртвания, синини, отоци, изтръпване, болезненост или усещане за парене.

Инфекция, асиметрия, нагъване на кожата, неравности, промени в пигментацията (хипо/хипер), увреждане на кожата, задържане на течности и/или прекомерна загуба на кръв и течности.

Пациентът обикновено се връща на работа след пет до четиринайсет дни. По-интензивна активност може да бъде възобновена след две до четири седмици. Пълното възстановяване от отоците и посиняването може да отнеме от един до шест месеца в зависимост от количеството мазнини, което е отстранено, и от площите, които са били третирани.

Това най-често е амбулаторна процедура и не се налага болничен престой.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Fertility