fbpx

ТРАНСФЕРИРАНЕ НА СОБСТВЕНА МАСТНА ТЪКАН

Подобрява вида на лицето и тялото с помощта на мазнини, взети от друга част на тялото.

Процедура

Липофилингът (още липотрансфер), или инжектирането на собствени мазнини, е процедура, която използва собствената мастна тъкан на човек за попълване на контура на лицето и тялото, както и на дефекти и неравности. В днешни дни това е утвърдена техника, която се усъвършенства от началото на 90-те години, за да се превърне в рутинна процедура.

Естетичните индикации за подлагане на липофилинг включват хлътнали бузи, изтъняване на мазнините от скулите, дълбоки линии от носа до ъглите на устата (назолабиалните гънки), а в някои случаи и бръчки между долните клепачи и бузата. Това също така е и един от най-често използваните методи за подобряване вида на устните. В допълнение, липофилингът може да се използва за изглаждане на всички видове неравности като тези, които са резултат от лошо извършена липосукция например или от наранявания.

Необходимата мастна тъкан се придобива с ограничена липосукция чрез един или няколко разреза от 3 до 5 мм. Обикновено се взема от корема или от вътрешната част на бедрото. Аспирираната (изсмуканата) мазнина се обработва чрез центрофугиране, филтриране или изплакване. Резултатът е чиста мастна тъкан, готова за инжектиране.

След това мазнината се инжектира, където е необходимо. Мастната тъкан се разпределя равномерно в зоната чрез впръскване на малки количества в тъканите, така че да е добре заобиколена от здрава тъкан. Това гарантира, че трансплантираната мастна тъкан остава в контакт с околните тъкани, които трябва да я снабдяват с кислород и хранителни вещества.

Около час или два – в зависимост от големината на обработваните зони.

Обща с местна инфилтрационна анестезия на донорната и обработваната област.

Обикновено не се налага болничен престой – процедурата е амбулаторна.

Донорната област (зоната, от която се взима мастната тъкан): синини, подуване, болезненост, до 24 часа дрениране на анестетична течност, неравности.

Обработваната зона (областта, в която са имплантирани мастните клетки): синини, подуване (особено устните, ако се третират), висока чувстивтелност, неравности.

Областите, които са били третирани, ще се подуят веднага след операцията. Ето защо е важно да се използва студен компрес през първите няколко часа, за да се намали отока.

Той ще се увеличава до около третия ден, но след това постепенно ще изчезне. След около седмица до десет дни пациентите се чувстват достатъчно уверени и добре, за да излизат и да възобновят нормалния си социален живот.

Пациентите трябва да отидат на контролен преглед при хирурга си след пет до седем дни и отново три седмици по-късно. Дотогава по-голямата част от подуването ще намалее, но корекцията все още може да изглежда прекалена (свръхкорекция). Хирурзите обикновено се застраховат, като инжектират повече мастна тъкан, отколкото е необходимо, тъй като 25-50% от трансплантираните мастни клетки не оцеляват. Крайният резултат се оценява след три месеца. След това операторът ще направи снимки, за да ги сравни с тези, направени преди процедурата. В някои случаи може да се насрочи и втора процедура, за да се запълни евентуален недостиг на обем.

Асиметрия, неравности, прекомерна корекция (свръхкорекция) и инфекция.

Основният оток обикновено намалява от третия ден, а социалните дейности могат да се възобновят след около една седмица до десетина дни, понякога с помощта на някакъв грим.

Корекция на дълбоки бръчки и гънки. Корекция на третираните неравности и вдлъбнатини. Увеличаване на обема на третираните области като скулите, бузите и брадичката. Подобреното качество на покриващата кожа може да бъде положителен допълнителен ефект. След като тялото абсорбира известен процент от мазнините (между 25 и 50).

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility