fbpx

ЛИФТИНГ НА ШИЯ (ЦЕРВИКОПЛАСТИКА)

Повдигането (лифтингът) на шията подобрява външния й вид чрез стягане на кожата и мускулите и подобряване на контура на долната челюст.

Процедура

Процедурата често се извършва в съчетание с липосукция, фейслифтинг или повдигане на средната част на лицето, но може да се извърши и като самостоятелна процедура. Ако е необходимо минимално оформяне и качеството на кожата е добро, тази процедура може да се извърши и само с липосукция. Когато се цели по-голяма промяна, се извършва оперативна интервенция за пълно повдигане на шията. Разрезът се прави под брадичката и/или зад ушите в зависимост от избраната процедура. Платизмата (широк, плосък мускул, намиращ се по предната повърхност на шията) се пристяга и пришива – т.нар. корсет-пластика. Излишната кожа и мазнини се отстраняват внимателно. Тъканите и кожата се преместват и зашиват.

Процедурите за повдигане на шията могат да варират от един час до три часа или по-дълго, в зависимост от сложността и от манипулирането върху пластизмата.

Обикновено се използва пълна упойка.

Обикновено е необходим еднодневен болничен престой.

След процедурата е нормално да има оток и повишена чувствителност. Възможно е да има усещане за слабост и стягане в областта на шията, което преминава в рамките на няколко месеца.

Хематом или серома (натрупване на кръв или течност под кожата, което може да изисква отстраняване), инфекция, незадоволителни резултати, които могат да наложат допълнителни процедури, неравности.

Чисто зрително след лифтинг на шията следите от стареене по лицето ви може да станат по-забележими, ако е третирана само шията.

Синините и отоците ще изчезнат през следващите четири до пет дни, но усещането за стягане и изтръпване може да остане за няколко месеца, ако не и повече. Срокът, след който ще можете да се върнете към по-активни дейности, зависи от обема на извършената интервенция.

При нормални обстоятелства резултатите от операцията за повдигане и оформяне на шията са дълготрайни, като значително се подобрява вида на шията и контура на долната челюст.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility