fbpx

РИНОПЛАСТИКА

Подобрява външната форма на носа, като се цели запазване и подобряване и на функцията – основно дишането.

Процедура

Ринопластиката, или хирургията на носа, променя формата на носа чрез намаляване или увеличаване на размера, премахване на гърбица, промяна на формата на върха му или на моста, стесняване на обхвата на ноздрите или промяна на ъгъла между носа и горната устна. Тази процедура може също да облекчи някои затруднения в дишането, когато се комбинира с хирургична операция на носната преграда.

Операцията отнема обичайно между един и три часа.

Използват се обща упойка, интравенозна седация или локална анестезия.

Най-често се остава една вечер в лечебното заведение. Понякога може да се направи и в амбулаторни условия.

Временен оток, натъртване и посиняване на зоната около очите и/или носа, леко кървене от носа и недостиг на въздух през носа.

Рядко са възможни инфекция, асиметрия, незадоволителна форма на носа, нарушения в дишането или непълно подобрение, което да изисква допълнителна интервенция.

Пациентът може да се върне на работа след една седмица. По-интензивна активност може да бъде възобновена след две до три седмици. Пациентът трябва да избягва всяка дейност, която може да има въздействие върху носа му, както и да не се излага на слънце поне осем седмици. Използването на слънцезащитен крем, който осигурява UVA и UVB (ултравиолетова) защита, е задължителен. За да се види крайният резултат, често е необходима година.

Постояни.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility