fbpx

КОРЕКЦИЯ НА УШИ

Козметичната корекция на ушите или отопластиката е естетична процедура, която променя размера, позицията или пропорцията на ушите. Най-честа е интервенцията, целяща прибиране на клепналите уши към главата или намаляване на ушната мида.

Процедура

При децата (над 5-годишна възраст) хрущялът е достатъчно мек, което позволява по-лесното му манипулиуране и офоромяне. Възрастните обаче имат по-твърд хрущял и при процедурата понякога се налага отстраняването или преместването му след извършване на малък допълнителен разрез в ухото.

В зависимост от анатомията и желаните промени се прави разрез, скрит зад ухото или вътре в него. Ушният хрущял се моделира и ухото се прибира към главата. Ако има допълнителен хрущял или мека тъкан, която прави ухото твърде “изпъкнало”, той се премахва. Ако нормалните гънки липсват от ухото, те могат да бъдат създадени отново чрез оформяне на хрущяла с постоянни шевове и/или надрсакване на хрущяла.  Понякога е необходима комбинация от техники, за да се получи желаният резултат.

Обикновено интервенцията се прави под местна упойка.

Обикновено процедурата се прави в амбулаторни условия и не се налага болничен престой.

След процедурата е нормално да има оток и повишена чувствителност в областта на ушите. Възможно е да се появят зачервявания и изтръпване на външното ухо, които изчезват с времето.

Хематом или серома (натрупване на кръв или течност под кожата, което може да изисква отстраняване), инфекция, незадоволителни резултати, които могат да наложат допълнителни процедури. Асиметрия в позиционирането на ушите поради промени, които настъпват постоперативно.

В зоната ще има оток и зачервяване, което продължава около две седмици. Можете да очаквате да се върнете на работа и към леки активности една седмица след процедурата. За да пристъпите към по-активни дейности, ще трябва да изминат поне две седмици, когато ще станат видими и крайните резултати. Малки промени обаче могат да се появят до дванайсет месеца.

Резултатите от корекцията на ушите са постоянни и обикновено остават през целия живот, като се изключват всякакви инциденти, които влияят върху формата или пропорцията им.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility