fbpx

КОРЕКЦИЯ НА БРАДИЧКА

Естетичната корекция на брадичката включва оперативни и неоперативи намеси, които позволяват да се променят размерът и формата ѝ, за да се постигне подходяща пропрционалност и хармоничност спрямо останалите черти на лицето. Може да се извърши заедно с ринопластика или операция на двойна брадичка.

Процедура

Има две групи интервенции:

  • Увеличаване на брадичка

Увеличаването на брадичката може да се постигне чрез различни оперативни и неоперативни техники:

С помощта на имплант – съставени от различни материали (основно твърд силикон), те се поставят с разрез вътре в устата (между венците и долната устна) или върху кожата под брадичката. Размерът на импланта и формата му варират в зависимост от степента на корекция, която се цели при пациента.

Остеотомии – чрез разсичане или разрязване на долната челюст, което позволява да се премести част от костта напред. Тези разрези на костта могат да бъдат вертикални или хоризонтални според степента на корекцията, която се цели.

Инжектиране на собствена мастната тъкан на пациента – техниката е известна още като липоструктурирне.

Инжектиране на филър (пълнител), най-често на основата на хиалуронова киселина.

  • Намаляване на брадичката

Този тип процедури са подходящи при пациенти, при които брадичката е непропорционално голяма и изразена. За да се намалят размерите, използваните хирургически техники могат да бъдат изпиляване или остеотомия (разсичане на костта) чрез разрез, разположен вътре в устата. Остеотомиите позволяват да се премества, съкращава и стеснява долната челюст, респективно брадичката.

Зависи от избора на конкретна процедура и техника.

Използва се пълна упойка или локална анестезия със седация.

Времето на престоя в клиниката може да бъде от няколко часа до няколко дни според спецификата и сложността на интервенцията.

Брадичката може да е с оток и/или с намалена сетивност и изтръпване за период от две-три, а понякога и повече седмици.

Най-честото усложнение е рискът от инфекция и кървене, както при всяка друга хирургична интервенция.

Зависи от избора на конкретна процедура и техника. Обикновено пациентът може да се върне на работа след няколко дни. По-активните дейности могат да бъдат възобновени след седмица или две. Отоците и натъртванията изчезнват окончателно в този период или в рамките на около месец.

Зависи от избора на конкретна процедура и техника. При инжектирането на филъри на основата на хиалуронова киселина се налага периодично докоригиране с цел поддържане на постигнатия резултат. Допълнителна корекция понякога се налага и при използването на собствена мастна тъкан. При оперативните интервенции резултатът е постоянен и зависи от естетвените възрастови промени в организма.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility