fbpx

КОРЕКЦИЯ НА АРЕОЛИ

Пластичната хирургия на зърното и ареолата на гърдите включва ремоделиране на тъканите за възстановяване на функцията, подобряване на външния вид или и двете.

Процедура

Има естетични и реконструктивни техники за корекция на тази зона.

Ето някои от най-търсените естетични процедури:

  • Лифтинг на ареолата и зърното. Прилага се, когато положението на зърната е твърде ниско и сочещо надолу, най-често при налично увисване (птоза) на млечните жлези. Могат да бъдат преместени и зърната, които са твърде отдалечени или приближени. Обичайно това е част от операцията за намаляване на бюста, при която се коригират висящите или твърде големи гърди. При пациентки с малки гърди и лека форма на птоза увеличаването на обема на бюста с импланти често води до повдигане на зърното и не изисква отделна процедура.
  • Намаляване на зърната при хипертрофия. Увеличените, висящи, сочещи надолу зърна често се появяват при жени след кърмене, могат да бъдат и нормален вариант на развитие на гърдата независимо от общия й размер. Хипертрофията на зърната се коригира хирургично чрез редица техники и води до по-малки, по-малко висящи, по-привлекателни зърна. Интервенцията за намаляване на зърната може да се извърши като самостоятелна операция под местна анестезия с минимален престой или едновременно с други видове естетична хирургия на гърдата като увеличаване на гърдите, намаляване на гърдите и др.
  • Корекция на обърнати (инвертирани) зърна. Обърнатите или инвертирани зърна стоят под нивото на ареолата, като им липсва нормалната проекция (височина), респективно естетическия куполовиден вид. Това състояние може да се появи в ранна детска възраст, по време на развитието на гърдата в юношеството или по-късно през живота. В зависимост от степента на деформацията и избраната оперативна техника, хирургичната корекция може да наложи срязване на млечните канали, което да доведе до невъзможност за бъдещото кърмене.
  • Корекция на допълнителна (акцесорна) млечна жлеза или зърна. Хирургичното изрязване е типичното лечение и води до постоянното им отстраняване.

Зависи от конкретната диагноза и избор на техника и комбинация от интервенции.

Обикновено се използва локална анестезия без или със седация, както и пълна упойка.

Зависи от конкретната диагноза и избор на техника и комбинация от манипулации.

Могат да се наблюдават временна болка, посиняване, загуба на чуствителност и отоци в областта гърдите, асиметрия. Често има белег по ръба на ареолата – понякога с времето той избледнява дотолкова, че е почти невидим, друг път може да остане забележим. Някои белези могат да бъдат усъвършенствани с татуиране на ареола.

Невъзможност за кърмене – съществува риск от увреждане на млечните канали, загуба (пълна или частична) на ареолата и зърното.

Зависи от конкретната диагноза и избор на оперативна техника или комбинация от техники. Като цяло възстановяването е сравнително бързо. Въпреки че може да имате подуване и синини, обикновено сте във форма, за да се върнете на работа след един или два дни.

В някои случаи е необходимо носене на хирургически сутиен или мек спортен сутиен за няколко седмици, да се въздържате от секс през първата седмица, да се въздържате от физически контакт с гърдите в продължение на три до четири седмици, да се въздържате от вдигане на тежести или извършване на напрегнати кардио упражненияза първите няколко седмици.

Ефектът от процедурите обикновено е дълготраен, като зависи от фактори като рязка промяна в теглото, бременност, кърмене и стареене на тъканите.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility