fbpx

ГЕНИТАЛНА ХИРУРГИЯ

Оперативните интервенции (естетически и реконструктивни), които се извършват в областта на гениталиите на жените.

Процедура

Има естетични и реконструктивни техники за корекции в тази зона:

  • Лабиопластика. Този термин в широк смисъл обхваща всяка операция, извършена в областта на срамните устни, въпреки че най-често се има предвид интервенция върху малките срамни устни. Тази техника е известна още като нимфопластика и е хирургична процедура, чрез която се променят размерът и формата на малките (или големите) срамни устни.
  • Увеличаване на големите или външните срамни устни с липофилинг. Състои се от увеличение на големите срамни устни чрез инжектиране на собствена мастна тъкан.
  • Липосукция на Венериния хълм. Хирургическа интервенция за елиминиране чрез изсмукване със специален апарат (липосукция) на прекомерните натрупвания на мастна тъкан в областта, разположена над пубиса.
  • Вагинопластика. Вагиналното подмладяване е интервенция за възстановяване тонуса на влагалищните стени, намалял след раждане по естествен път или поради естествените процеси на стареене. Прилага се и по чисто естетични причини.
  • Клиторопластика. Намаляване на обема на клитора чрез премахване на излишната кожа около него.
  • Хименопластика (възстановяване на девстената ципа). Състои се в реконструкция на химена, който разделя влагалището от вулвата, за да се симулира девствеността при жената.

Зависи от конкретната диагноза и избор на оперативна техника и комбинация от техники.

Обикновено интервенцията се прави под пълна анестезия.

Обикновено се извършва амбулаторно, а когато се налага болничен престой, то той е един ден.

След процедурата е нормално да има оток и повишена чувствителност в областта на третиране, както и дискомфорт и парене.

Най-честото усложнение е рискът от инфекция и кървене, както при всяка друга хирургична интервенция.

Зависи от конкретната диагноза и избор на техника и комбинация от техники. Можете да очаквате да се върнете на работа и към леки активности до няколко дни след процедурата. Пълноценното завръщане към активни дейности, както и полов живот, зависят от вида на интервенцията, респективно приложената оперативна техника.

Резултатите от корекцията в интимната област на жените обикновено са дългосрочни, като зависят от фактори като последваща бременност и стареене на тъканите.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility