fbpx

БЛЕФАРОПЛАСТИКА

Стяга увисналата кожа по клепачите и намалява торбичките под очите.

Процедура

Блефаропластиката (хирургия на клепачите) подмладява горните и долните клепачи, като премахва излишната мазнина, кожа и мускули.

Приблизително два часа.

Използват се обща анестезия, интравенозна седация или локална анестезия.

Процедурата най-често е амбулаторна, не се налага болничен престой.

Временен дискомфорт, чувство за „стягане” в областта на клепачите, подуване или посиняване. Възможни са засилено сълзене на очите, свръхчувствителност към светлина през първите няколко седмици. Много рядко се появява сухота, парене или сърбеж на очите.

Временно замъглено или двойно виждане, инфекция, кървене, подуване на ъглите на клепачите, сухота в очите, образуване на малки кисти, лека асиметрия при заздравяването или образуване на белези, затруднено затваряне на очите плътно (което рядко е постоянно) и по-ниска позиция на долния клепач, което може да изисква допълнителна операция.

Пациентът може да започне да чете след около два до три дни и може да се върне на работа приблизително от пет до десет дни. Използването на контактни лещи се възобновява след две седмици по преценка на лекаря. Пациентът не трябва да консумира алкохол след операцията. По-интензивна активност и консумация на алкохол могат да бъдат възобновени след три седмици. Натъртването и подуването трябва да изчезнат след няколко седмици.

В зависимост от организма подобренията от тази процедура за някои продължават няколко години, а за други могат да бъдат постоянни.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility