fbpx

БИШЕКТОМИЯ

Във всяка буза има по две торбички с мастна тъкан. Те са разположени точно под скулите и са пряко свързани с буцинаторния мускул. Бишектомията е естетична процедура, при която те се отстраняват.

Процедура

Прави се малък разрез от вътрешната страна на бузите – в лигавицата на устата близо до торбичките с мастна тъкан, и, след като хирургът ги локализира, той ги отстранява. Не оставя външни видими белези.

Интервенцията може да бъде предприета заедно с други процедури на пластичната хирургия

Около 45 минути до един час.

Обикновено се използва локална анестезия с или без седация.

Процедурата се прилага в амбулаторни условия и обикновено не е необходим болничен престой.

Могат да се появят отоци и хематоми, както и временни промени в усещането. Пациентът може да получи леко възпаление във вътрешната част на бузите и минимална болка при хранене или дъвчене през първите няколко дни след операцията.

Процедурата е с много нисък риск от усложнения. В редки случаи може да има наранявания на клонове на лицевия нерв, водещи до временна или постоянна слабост на лицевата мускулатура, травма на слюнчения канал, асиметрия, необходимост от повторна операция заради минимална промяна.

Може веднага да се върнете към ежедневните си дейности. Възстановяването може да отнеме до 14 дни в зависимост от реакцията на всеки човек. През първите три дни се препоръчва мека и студена диета, както и избягване излагане на слънце.

Резултатите могат да се видят от първата седмица след операцията и са постоянни.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility