fbpx

АБДОМИНОПЛАСТИКА

Подобрява външния вид на коремната област след бременност или значителна загуба на тегло.

Процедура

Абдоминопластиката, наричана още пластика на коремната стена, представлява хирургично премахване на излишната кожа и подкожна мастна тъкан, разположени в областта около и под пъпа, както и на надвисналата кожа над белези от цезарово сечение например. В зависимост от нуждите на пациента, може да се направи и пластика на мускулите на коремната стена с цел тя да се стегне и/или да се коригира налична диастаза (разстояние) между правите коремни муксули. Разрезът най-често е с форма на полумесец, а дължината му се определя от количеството на кожата и мастната тъкан, които трябва да бъдат отстранени. В зависимост от индивидуалните нужди може да се наложи допълнителен разрез по коремната стена, както и да бъде преместван пъпът.

Приблизително два до пет часа.

Пациентите се поставят под обща анестезия. В мноро редки случаи, при нужда от минимална корекция, тази процедура може да се извърши и с локална упойка чрез местни анестетични агенти с или без седация.

Възможно е да се наложи кратък болничен престой. Решението на лекаря дали и кога да освободи за домашно лечение пациента след интервенцията зависи от здравословното състояние на оперирания и предпочитанията на лекаря.

Възможни са някои временни неудобства като дискомфорт, болка в долната част на гърба, постоперативно подуване, болезненост или повишена чувствителност в околните области, изтръпване на коремната кожа и натъртване. Те отминават в рамките на няколко дни до седмици и рядко остават по-дълго или трайно.

В много редки случаи са възможни някои странични ефекти като инфекция, кървене под кожата или на мястото на разреза, белодробна емболия, белези (келоиди), забавено заздравяване или необходимост от втора операция, увеличаване на белега.

Обикновено пациентът може да се върне на работа в рамките на две до четири седмици след интервенцията, а след преценка от лекаря може да се върне и към по-интензивна активност след приблизително четири до шест седмици. Белезите избледняват и се изравняват от три месеца до една година след операцията. От пациентите се изисква да носят компресивен колан или бельо поне четири седмици.

Резултатът обичайно е дълготраен, той остава дълги години, освен ако пациентът не натрупа тегло, не отслабне отново или не забременее.

ЗАПАЗЕТЕ ЧАС ЗА КОНСУЛТАЦИЯ

За нас личното отношение е изключително важно и ще обсъдим случая Ви индивидуално.
Не се колебайте да се свържете с нас.

ЗАПАЗETE ЧАС

Adella Aesthetic
Adella Fertility